DIY: LOVE seinäkoriste – wall hanging

Seinäkoriste on tehty askartelusavesta ja vanhasta joulukoristeesta, jonka maalasin mattamustaksi. Jälkiviisaana voin sanoa, että vastaava koriste kannattaa kevyesti hioa ennen maalaamista, jotta maali tarttuisi pitävästi kiinni. Levyksi kaulitusta savesta leikkasin tekemäni muotin avulla haluamani kuvion, jonka taputtelin yhteen yläosasta. Kuvion asetin roikkumaan sopivan kepin avulla (kuva alla), jotta sain lopulliseen esineeseen sopivan “taskun”. Kuivuneeseen koristeeseen yhdistin maalaamani vanhan joulukoristeen ja seinäkoriste on valmis.

****

Wall hanging is made from air hardening modeling clay and old Christmas decoration, which I painted mat black. Now afterwards I can say, that please use a bit sandpaper on decoration before painting it, in order to gain better paint permanence. Next I rolled out clay evenly and cut the pattern out with the help of stencil I made beforehand. I attached the clay pattern together from the upper end and set clay to dry into the wooden stick (picture below) in order to gain suitable “pocket” into the decoration. When clay was dry, I matched it with painted Christmas decoration and now I got my wall hanger.

Clay drying

Wallhanger 1 mvWallhanger 1

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s