DIY: seinäkoriste askartelusavesta – wallhanging from modeling clay

Tein uusia kokeiluja askartelusavesta, spiraalimaiset koristeet on yllättävän helppo tehdä itse. Kauli savi levyksi ja leikkaa suorakaiteen muotoisia kapeita suikaleita. Näihin suikaleisiin voit kirjoittaa leimasimilla tai tehdä muuta koristelua. Asettele suikaleet kuivumaan sopivaksi katsomasi putkilon päälle, itse käytin isoja siveltimiä sekä kapeita lasipulloja. Kuivumisen jälkeen spiraalit voi vielä maalata, mutta itse jätin ne valkoisiksi.

****

I made easy DIY spiral decorations from modeling clay. Here is how I did it: first I rolled modelling clay with rolling pin into a thin sheet and after that I cut long rectangle strips from clay. I wrote words into strips with letter stamps and arranged clay strips onto suitable tube for drying. I used large brushes and small glass bottles. You may paint spirals after drying, but I wanted to keep the beautiful white mat tone.

Wallhanging making ofwallhanging 1wallhanging 2wallhanging 3wallhanging 4Wallhanging 12

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s