DIY: Uudista verhosi kangasvärein – Update your curtain with fabric color

Innostuin kokeilemaan kangasvärejä vanhaan verhoon, joka oli jo parhaat päivänsä nähnyt. Iso kangas kannattaa levittää lattialle ja suojata lattia hyvin värjäytymiltä. Kangasvärit joita itse käytin, kuivuivat melko ripeästi, joten nopea työskentely oli tarpeen. Sittenkään en ollut aivan riittävän vauhdikas ja ehtinyt saamaan aivan niin epätarkkaa kuviointia jota olin hakemassa, mutta tämä meni hyvin harjoittelusta. Kuvioinnin jälkeen sotkin värejä vielä kostealla sienellä.

Muista seurata käyttämiesi värien käyttöohjeita. Verhon ikää voi näin helposti jatkaa tai sitten käyttää kangasta omaan ideaan, kuten minulla on tarkoitus.

****

I updated an old curtain with fabric colors to suit my upcoming needs. Large fabric or curtain is easiest to spread onto floor. First cover your floor well with plastic material or similar to avoid the stains. I used fabric colors which dried out quite fast, so I was sort of running against the time, since I wished to gain blurry efect on the fabric. Result was not as blurry as I would have liked it to be, but practise makes perfect. After patterning the fabric, I blurred painted colors more with damp sponge.

Follow instructions of your fabric color in order to gain permanent result. You can easily update your old home textile with fabric colors to match your present tasting.

Verho mv

Verho ennen värin kiinnitystä 4

 

Verho ennen värin kiinnitystä 2

 

Verho 1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s