TinasDesign: Seinähylly vanhasta vetolaatikosta – Shelf from an old drawer

Laatikko 1

Otin työn alla vanhan lipaston laatikon, josta oli tarkoitus muuntaa seinähylly kapeaan tilaan. Laatikko oli hyväkuntoinen, joten tarvittiin vain maalia pintaan. Laatikon pääväriksi valitsin Uula värikartasta värin Uni (1020), maalina käytin Uulan öljypohjaista kalustemaalia, joka on vesiohenteinen ja hajuton. Halusin laatikon pohjaan kuvioinnin hyllyä elävöittämään. Toteutin kuvioinnin itse tekemän sabluunan avulla ja Uulan sävyllä Pilvi (1018).

Sabluunoita voi kokeilla tehdä erilaisista materiaaleista, itse olen kokeilujen jälkeen päätynyt laminoituihin sabluunoihin, jotka pitävät pintansa pesusta toiseen. Laminointikone on hankinta, jota voi hyödyntää tähänkin tarkoitukseen.

Sabluuna jpegMikäli sabluunamaalauksen tiimellyksessä tulee pientä hutilointia ja maalin leviämistä, don’t panic. Tee kuviointi rauhassa loppuun ja korjaa jäljet pienellä siveltimellä jälkikäteen maalin kuivuttua. Sabluunaa kannattaa myös pestä aika ajoin työn edetessä, se edesauttaa siistin kuvion aikaansaamista.

Maalin kuivuttua vielä kiinnikkeet laatikon taakse sekä seinään ja laatikon voi asentaa seinälle seinähyllyksi.

Seinähylly vanhasta laatikosta 2 jpegSeinähylly vanhasta laatikosta 1 jpeg

 ****

I modified an old drawer for new purposes. I needed a shelf into narrow space and drawer had just the right dimensions. I painted drawer with a Uula furniture paint and used color Uni (1020) for a basic color and Pilvi (1018) for the pattern. Pattern template I made from laminated film.

Take your time while painting pattern into drawer, it is helping if you wash template from time to time, but if some paint is where it is not suppose to be, don’t panic, you can always fix the pattern afterwards with a small brush. In the other hand, it is nice if the pattern is not looking like factory made, so embrace the little errors.

When paint is dry, attach fasteners into drawer and fasten drawer into the wall with the method wall requires. And there you have it, home made shelf.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s